16 mars 2014

Hemgjort knäckebröd

Tänkte visa ett recept som jag gjort på hemgjort knäckebröd! Väldigt gott är det, och nyttigt! Detta recept är rätt snott från bloggerskan Egoina så tar inte åt mig äran! Men tänkte om det är någon härinne som skulle vilja testa så kommer receptet här:

Det här behöver du:
2 dl majsmjöl eller vetemjöl 
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl rapsolja eller olivolja
2 1/2 dl kokat vatten
1 tsk salt


Det är bara att röra ihop alla ingredienser men kom ihåg att vattnet ska kokas upp innan.

Smeta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller en ugnsform i teflon (om du inte har bakplåtspapper hemma!) Sedan kan du skära rutor i smeten så det sedan blir lättare att bryta isär dem.





 In med det i ugnen på 170 grader i 40 min!

Done! Min blev lite konstigt fördelad som ni ser. Lite extra brun här och där men beror helt på min gasugn som fördelar värmen som en svensk sommar! Vet inte hur den tänker...










Ta da! Klart att mumsa. 

1 kommentar:

Skriv gärna en rad då blir jag glad!